THE POMANDER HOUSE

London

A full renovation of a semi-detached house over four floors in west London, bringing minimal tones and a calming natural palette to this spacious Edwardian family home.

We approached the project with detailed consideration to the configuration of the space and how the family would use it. Rather than proposing an oversized rear extension which would draw activity to the back of the building, we looked at the home as a whole, designing a balanced scheme to create flow throughout the home.

In the bespoke kitchen, a carefully proportioned glazed extension sensitively aligns with the original architecture, while bringing natural light, connection to the garden, and a contemporary feel. Also on the ground floor are dining and living rooms, and a snug which acts as an informal TV room for the children.

The entire first floor was reconfigured to create a series of spacious, comfortable rooms with a grown-up focus. The master bedroom opens on to a full-size double dressing room and a spacious en-suite bathroom with tadelakt walls, a large walk-in shower, and freestanding bathtub. A study, equipped for home working, is accessible from the hall. Two children’s bedrooms and a guest room can be found on the second floor, along with a family bathroom.

The basement provides a playful space for family time and entertaining, with a cinema area, built-in bar, and access to the garden. A utility room, wine store, and further living space can also be found in this area.

We really wanted to unify the look and feel of the house and create a harmonious environment, which meant giving equal consideration to major interventions like the glazed extension as to the finer details, such as the period mouldings and architrave, and the naturalistic lighting scheme. Peace and consistency were key themes to our approach.

The resulting home works both as a refined sanctuary, and the hub for a busy family.

THE POMANDER HOUSE

London

A full renovation of a semi-detached house over four floors in west London, bringing minimal tones and a calming natural palette to this spacious Edwardian family home.

We approached the project with detailed consideration to the configuration of the space and how the family would use it. Rather than proposing an oversized rear extension which would draw activity to the back of the building, we looked at the home as a whole, designing a balanced scheme to create flow throughout the home.

In the bespoke kitchen, a carefully proportioned glazed extension sensitively aligns with the original architecture, while bringing natural light, connection to the garden, and a contemporary feel. Also on the ground floor are dining and living rooms, and a snug which acts as an informal TV room for the children.

The entire first floor was reconfigured to create a series of spacious, comfortable rooms with a grown-up focus. The master bedroom opens on to a full-size double dressing room and a spacious en-suite bathroom with tadelakt walls, a large walk-in shower, and freestanding bathtub. A study, equipped for home working, is accessible from the hall. Two children’s bedrooms and a guest room can be found on the second floor, along with a family bathroom.

The basement provides a playful space for family time and entertaining, with a cinema area, built-in bar, and access to the garden. A utility room, wine store, and further living space can also be found in this area.

We really wanted to unify the look and feel of the house and create a harmonious environment, which meant giving equal consideration to major interventions like the glazed extension as to the finer details, such as the period mouldings and architrave, and the naturalistic lighting scheme. Peace and consistency were key themes to our approach.

The resulting home works both as a refined sanctuary, and the hub for a busy family.

Who we are                                 Projects                                 Furniture                               Services                                 Inspiration                                 Contact