Robert London Logo
Robert London Residential Projects: Archive

HARELANDS BARN
Dorking, Surrey

In an area of outstanding natural beauty, a humble barn is reworked with a palette of natural materials and an emphasis on location and views to create a calm rural haven.

With an internal footprint of 90sqm, the space is intended as a peaceful retreat; concealed storage enables open views throughout the interior. The objects on display are carefully selected with beauty and usefulness in mind.

CROSS STREET
Barnes, London

Fumed oak flooring creates consistency and warmth throughout the open plan ground floor of this south London townhouse.

The bespoke design for an understated, highly contemporary kitchen is further elevated by two single slabs of Fior di Bosco marble, while Carrara Gioia is applied in the bathroom as both a wall covering and a bespoke cantilevered basin.

SW  APARTMENT
Wandsworth Road, London

Elevated above the animated streets below, this double height pitched roof apartment creates a calm retreat for its occupants, a Parisian family. The design responds to the scale of the space and is characterised by a sense of simplicity and understatement.

Chevron flooring in fumed oak creates visual harmony and a tone of softness and restraint which is complemented by the pale walls. A sense of balance is created by the inclusion of high skirtings, and the use of low level surfaces in the bespoke dark satin oak kitchen. Detailed to replicate free-standing furniture, the proportions of the kitchen respond to the volume of the space, which is subtly animated by natural light throughout.

Robert London Design | Interior Design | Architectural Design | Wandsworth Road
Robert London Design | Interior Design | Architectural Design | Wandsworth Road, London

BARNSBURY TERRACE
Angel, London

Sliding doors and a carefully considered configuration create flexibility, elegance and simplicity in this dual aspect London home.

Natural light, contemporary materials, timber veneers and a bespoke high-specification kitchen provide a refined backdrop for both family life and the client’s personal collection of art and sculpture.

WOODSFORD SQUARE
London

Set within an iconic estate designed by architects Edwin Maxwell Fry and Jane Drew in the 1960s, Robert London Design collaborated with Milk Studio Architects on the architecture and interior design of this basement build and refurbishment.

The design aims to respectfully reference the functionalism, pragmatism and sense of nostalgia embodied by the original building, while creating a seamless contemporary intervention.

Stair Case

More
articles